Mintys - Posakiai - Aforizmai

Aforizmai - Mintys - Posakiai - Anekdotai - Gražūs žodžiai

Mintys apie religiją

Mintys apie Dievą ir dievą. Mintys apie religiją. Dievo ir žmogaus paralelė. Mintys apie tai ar dievas iš tikrųjų yra, kokia dievo forma. Kaip Jūs suprantate savo religiją?
autoriai:200
autorius: Jura @ 20 Oct 2006 12:56 pm
Koks skirtumas kokia i religija tiketi,nesvarbu.Koks skirtumas ar eini i baznycia,jokio.Ir isvis mokykloj pasakyk kad tu tiki,kad tu meldiesi,kad tu skaitai biblija,jie nusizvengs,pasukios pirsta prie smilkinio,ir nueis.Kodel dabar tiek mazai protaujanciu,nes manau visos dabartines galimybes juos degraduoja.
autorius: Marta @ 20 Oct 2006 12:24 pm
Pasalyje dabar tiek religiju,o Dievas tik vienas.
Ar nemanote kad pasaulis degraduoja,as manau.
Ir Dievas tikrai yra,jis mus mato,priziuri.Juk zmogaus pavidalu,jis buvo apsireiskes ne karta.
Ir mes esame dievai,tik kaikurie to nezino.Mes galime viska.Mums gyvenimas dave tokiu galimybiu,kad man net kvaila kad kaikurie to nemato.Ir ypac siuo metu,kai pasaulis degraduoja musu zmogiskosios galios stipreja neapsakomu mastu.man asmeniskai tik 16m. o as jau tiek suprantu,ne tik suprantu bet matau,kad pasaulio issigelbejimas yra tiketi i Dieva ,nesakau kad eiti i baznycia,ar melstis,tiesiog tiketi.Ir niekada nieko nereikalauti.Reik tiketi i geri,Dieva,Meile,pasiaukojima,muosirduma.Ir manau reikia atsisakyti materialum,pamatyti gamta,ir pajausti ja sirdimi.Pasaulis tikrai apsivers.
autorius: Vila @ 10 Oct 2006 05:34 pm
Jeigu tiki, kad dieva yra, vadinasi jis tau yra.Jeigu netiki-jo nėra. Juk čia tik tikėjimas ir nieko apčiuopiamo. Žmogaus likimą kažkas tvarko-tai faktas. visa kita nežinomybė.Krikščionybė norėjo užkariauti pasaulį, tapti vienvalde. Per religijas kyla karai, nesantaikos.
autorius: iev @ 18 Sep 2006 05:49 pm
to ---> tu smarkiai susipainiojai. Negali sakyti,kad krikščionybė yra labaiusiai nereliginga atšaka ir garbina tik auksinius rakandus ar yra stabmeldžiai. Krikščionybė tai yra tik Dievą tikinčius žmones vienyjanti visuma. Ji turi labai daug atšakų pvz.katalikybė,protestantizmas, stačiatikiai. Tu kalbėjai apie katalikus, kurių dauguma yra Lietuvoje,ir bažnyčios yra išpuoselėtos per riebiai ir nesuteikiančiai ramybės ar tikėjimo. Protestantai viso to nedaro, jie negerbia papuošalų,netgi pasilinksminimai jiems atrodo nedvasinga,jų bažnyčios paprastos,neišpuoštos ir kuklios,jie skaito bibliją ir tiki tikruoju Diebu,o ne paveikslais ar kita materija. TAčiau jie irgi KRIKŠČIONYS.
Kaip tik pinigus ir turtus menkindamas M.Liuteris parašė 95 tezes ir paskui jį sukilo žmonės prieš katalikus,ir atsirado protestantizmas.
Taip kad,krikščionys tiki Dievą,bet visi savaip.
autorius: blogis @ 16 Sep 2006 05:01 pm
butu lengviau gyventi ,jei pasaulyje liktu dvi knygos : biblija kuri moko mylet savo artima ir kamasutra kuri moko kaip tai daryt
autorius: krona10 @ 18 Aug 2006 11:11 pm
sutinku kad religija ir tikejimas neina is vien jie visiskai skirtingi dalykai.as manau kad jus atsakysite i mano mintis
autorius: krona10 @ 18 Aug 2006 11:09 pm
atsiprasau ne istorijos o paciu savo isankstiniu nusistatymu.kristaus darbai yra gyvi ir siandiena,reikia ne daug tik juo patiketi,o siaip apie tykejima dievu visaias amziais kilo gincai ir tai nuostabu,nes diavas savo minciu niekam neatskleidzia iki galo.jis duoda zmogui suprasti koks jis be jo yra menkas.
autorius: tavicius @ 27 Jul 2006 09:07 pm
yrodyta ir nebus, cia ir yra religijos pagrindas, reikia tiket, met siais materialistiniais ziniu visuomines laikais "tiket" pasirenka nedaugelis. bet laikais kai moralines normos kiekviena diena zengia dideli zingsni i prieki be jokio suvarzymo, zmonija gali sunaikinti pati save, (taip jau buvo senoves graikijoj, po to seke tamsieji viduramziai). taigi kazko reikia, bet ko?
autorius: Viae @ 27 Jul 2006 01:56 pm
Jei būtų įrodyta, jog Jėzus tas pats, kas Tutanchamonas, būčiau krikščionė, bet ne dabar. Kai vien tik melas ir apgaulė.
autorius: bevarde @ 12 Jul 2006 04:59 pm
Nesu krikscione. Ir is viso krikscionybe, mano manymu, yra labiausiai nedvasinga religija. ten zmones klaupaisi pries auksinius altorius ir pinigus. Visur tik egoizmas ir materializmas. Stai kas yra jusu Dievas, zmones - paikas pinigu maisas, parsidaveliu dievas, tiesiog visiska nesamone. nesu netikintis zmogus. esu labai religinga, bet krikscioniskojo dievo niekada nepripazinsiu, nes si religija pazeidzia visus mano moralinius isitikinimus. tai tiesiog.... ech, pritrukau zodziu - jokio dvasingumo ir viskas tuo pasakyta. o religija turetu buti dvasios palaima. Kiekviena normali religija, turiu omeny.

<< ankstesnės 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 kitos >>

slapyvardis:
emailas: (neprivalomas)

| nebeprisiminti

Apie ką mes čia?

  • Aforizmas - trumpas, įtaigios formos posakis, apibendrinantis reikšmingą, dažnai originalią, netikėtą mintį, pvz.: „Yra priekaištų, kurie giria, ir pagyrimų, kurie šmeižia". – F. de Larošfuko.
  • Sentencija - trumpas, glaustas, tikslus pamokomasis posakis; aforizmas.
  • Citata - rašytinio veikalo arba kalbos ištrauka kito teksto samprotavimui pagrįsti ar patvirtinti.

Mintys apie Paskolas
Tikslus laikas Lietuvoje