Mintys - Posakiai - Aforizmai

Aforizmai - Mintys - Posakiai - Anekdotai - Gražūs žodžiai

Mintys apie religiją

Mintys apie Dievą ir dievą. Mintys apie religiją. Dievo ir žmogaus paralelė. Mintys apie tai ar dievas iš tikrųjų yra, kokia dievo forma. Kaip Jūs suprantate savo religiją?
autoriai:200
autorius: Eneja @ 25 Jun 2006 11:58 pm
mano manymu kataliku baznicioje ne taip jau ir akcentojamas biblijos skaitymas per misias, nors turetu taip but, bet tikrai tikintis pats analizuoja ir bando interpretoti biblija. bet klaidingos interpretacijos gali sugriauti visa musu tikejima.
autorius: tavicius @ 21 Jun 2006 08:24 pm
to apstalas: argi misios nera siandien mum kisamos kriksciontbes pagrindas? gal tikejima ir galima atribot nuo misiu, taciau biblija? taigi misiu akcentas ir yra biblijos skaitymas, juk visas teologijos mokslas biblija parengtas. tai kaip biblija galima atskirt nuo misiu? sutinku jog baznycia kartais labai persistengia savaip interpretuodama si kurini, taciau vel gi ar daugelis is musu patys analizuojam biblija?
autorius: Eneja @ 08 Jun 2006 02:39 pm
zmonies negali gyventi neturedami tikejimo, todel jie ir sugalvoja sau visokias religijas kad galetu paiskinti nepaaiskinamus dalikus. O ivaizdis Dievo sedincio ant debesies (taip juk vaikus moko per religijos pamokas) nepradingsta, lieka musu pasamoneja, ir tik isrinktieji sugeba ji pakeisti patobulinti, kiekvieno pasamoneje sedi Dievo ivaizdis, kiekvieno jis skirtingas bet turi panasius bruozus. nera zmoniu kure netikietu kazkuo aukstesniu uz mus....
autorius: apstalas @ 06 Jun 2006 07:07 pm
taviciui. Nesuprantu ka bendro turi misios su biblija ir tikejimu?
autorius: Silence @ 19 Apr 2006 04:12 pm
Religija ir tikejimas ne visad eina iš vien...
autorius: Benas @ 29 Mar 2006 01:38 am
Koks netobulas yra zmogus. Kaip lengvai jis pasiduoda bandos instinktui. Tinkamai praplovus smegenis, ji galima nuvesti stulbinanciai toli. Istorija parode, jog net tautos naikinimas mums gali atrodyti tokiu pat savaime suprantamu dalyku, kaip ir geliu auginimas. Taciau visais laikais atsirasdavo saujele intelektualu, kuriuos budavo neimanoma itikinti, jog amzinosios bendrazmogiskos vertybes gali kisti kartu su sistema. Jie budavo pavojingesni uz armija, ju sistema atsikratydavo pirmiausiai. Sitos vertybes budavo ieskomos visose kulturose, daznai izoliuotose viena nuo kitos ir pasireiksdavo religijoje ir filosofijoje. Kaip irodymas to, jog tiesa-viena butu tai, kad visos tos vertybiu sistemos is esmes yra panasios kaip du vandens lasai. Ju skirtingumo ispudi gali sudaryti tai, jog religija ne vienoda role vaidina atskiru tautu gyvenime.
autorius: Benas @ 29 Mar 2006 01:36 am
(Tesinys) Religija visada budavo valstybes pagrindu, i ja buvo remiamasi kuriant istatymus, diktuodavo morales normas, gyvenimo buda. Sventasis rastas yra tarsi etalonas situ vertybiu. Nukrypimu nuo etalono(inkvizicija ir kt.) priezastimi tapdavo ne tikejimo klaidingumas, o tai, i kieno rankas jis patekdavo. Sutana gali apsivilkti bet kas. Budavo isimciu, kai valstybes pagrindu tapdavo ne religija(naciu, komunistu sistemos, nors jos turedavo visus religijos pozymius). Siuo metu musu visuomeneje vyksta vertybiu kova. Religijos, kaip valstybes pagrindo pozicija uzeme demokratija su savo vertybiu sistema, kuri neturi etalono ir keiciasi nesustodama tarsi beforme mase. Matydamas, kokias funkcijas ji atlieka valstybeje, manau neapsiriksiu pavadindamas ja tikejimu, nes dieva ji taip pat turi(pinigai). Baznycia taip pat yra jos paveikta. Kokia iseitis? Kas liecia valstybe-jokios. Lieka laukti ir stebeti, kurios vertybes laimes. Taciau asmenybe visada turi galimybe rinktis. Tereikia suprasti, jog kaip viename asmenyje negali buti dvieju tikejimu, lygiai taip pat tikras demokratas negali buti tikru krikscionimi vienu metu, nes siu dvieju tikejimu istatymai per daug skirtingi.
autorius: darvin @ 28 Mar 2006 09:21 pm
Krikscionybe- ar ji neatgyveno?Siandienn girdejau viena labai idomu palyginima. Vienas zmogus religija prilygino krokodilui. Vargu ar galima butu surasti geresni palyginima! Krokodilas atsirado is mazos lasteles kaip ir mes visi, ta lastele galima prilyginti paciai krikscionybe pradziai, po to jis vis evoliucionavo ir galiausiai tapo 9 metru ilgio milzinu kurio bijodavo net dinozaurai, taip krikscionybe atrode 600-1700 metais, tai buvo jos galybes laikotarpis. Galiausiai krokodilas dar karta evoliucionavo ir tapo dabartiniu nepalyginamai mazesniu sutverimu ir pradejo nykti pirma karta per savo ilga evoliucijos laikotarpi...tas pats atsitiko ir krikscionybei. Ji dar nebuvo tokia silpna kaip dabar yra...
autorius: tavicius @ 27 Mar 2006 08:55 pm
Akyvaizdu kad rimtų Žmonių mintys ir biblija per daug nesikerta. Tačiau ar jums visiems neatrodo kad senuko Mozės įstatymai ir visa krikščionybė yra kiek pasenusi. Nuėjęs į mšias ne vienas pasijunta lyg jam plautų smegenis, tos pačios liturgijos, toks pats vangus ir tipo įtaigus kunigo kunigo balsas. Sakyčiau akyvaizdi hipnozė, ir būtent dėl šios priežasties šiandienos žmonės nepriklausomai išsilavinę jie ar ne vis dažniau renkasi ateizmą. Tiesa sakant net nežinau kaip šia problemą sprest, tobulint pačią krikščionybę, o gal kurti naują religijos atmainą, nors tai vargu ar realu. Ir galų gale niekas šiandien dar negali atsakyti į klausimą, ideali visuominė yra tikinti ar ne. todėl bent jau kol kas kiekvienas pats turime srpręsti kuo ir kaip tikėti. Ir belieka tikėtis, kad Jėzus tikrai grįš į žemę 39-tais (čia pagal vienas iš rimtesnių biblinių pranašysčių), o mes to sulauksme ir viskuo įsitikinsime patys.
autorius: tavicius @ 27 Mar 2006 08:52 pm
Na gerai Dievas TARKIM yra, ir kuo toliau tuo mokslas labiau tuo tiki. beje apie tą didintojį judintoją tai šiek tiek plačiau aiškinama, t.y. Aristotelis remdamasis savo mastymo prielaidomis, kad kiekvienas judėjimas turįs turėti judintoją, esantį šalia judančiojo, ir kad šių judintojų eilė negali eiti iki begalybės, jis daro visiškai logišką išvadą, esą turįs būti pirmas nejudąs judintojas, kurį tiek jis pats, tiek vėlesnieji jo aiškintojai, bei sekėjai vadina dievybe. O dėl Drarvino tai nepasakyčiau , kad rašydamas savo straipsnius jis galvojo ką visoje evokliucijoje padarė Dievas, manau jis buvo tapęs prisiekusiu ateistu, nors dar reiks pasidomėt. Beje jo teoriją bando dabar aktyviai neigt motyvuodami, kad jis taip ir nepaaiškino kaip susidarė ląstelė. Šiuolaikinis mokslas teigia, kad egzistuoja antimaterialusis pasaulis. Ten aiškinama tai jog kiekviena dalelė šiame pasaulyje turi atitikmenį antimaterialiame, neturiančiame nei pradžios nei gaolo pasaulyje, ir pasižymi priešingomis savybėmis. Sakoma , kad palikę meterialųjį pateksimeę į šį pasaulį, jame atrasime amžiną ramybę ir palaimą.Tą pasaulį gal galima ir įvardinti rojumi. Beje dar teigiama kad Šie pasauliai kada nors susidurs ir viskas sprogs, įvyks taip sakant "asaulio pabaiga".

<< ankstesnės 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 kitos >>

slapyvardis:
emailas: (neprivalomas)

| nebeprisiminti

Apie ką mes čia?

  • Aforizmas - trumpas, įtaigios formos posakis, apibendrinantis reikšmingą, dažnai originalią, netikėtą mintį, pvz.: „Yra priekaištų, kurie giria, ir pagyrimų, kurie šmeižia". – F. de Larošfuko.
  • Sentencija - trumpas, glaustas, tikslus pamokomasis posakis; aforizmas.
  • Citata - rašytinio veikalo arba kalbos ištrauka kito teksto samprotavimui pagrįsti ar patvirtinti.

Mintys apie Paskolas
Tikslus laikas Lietuvoje