Mintys - Posakiai - Aforizmai

Aforizmai - Mintys - Posakiai - Anekdotai - Gražūs žodžiai

Mintys apie religiją

Mintys apie Dievą ir dievą. Mintys apie religiją. Dievo ir žmogaus paralelė. Mintys apie tai ar dievas iš tikrųjų yra, kokia dievo forma. Kaip Jūs suprantate savo religiją?
autoriai:200
autorius: Benas @ 26 Mar 2006 01:44 am
Dievas-tai pasaulio judintojas, taip sake Aristotelis. Jis dave pradzia visai ivykiu, priezasciu ir pasekmiu grandinei, kuri tesiasi is praeities i ateiti. Kaip negalime pakeisti praeities, lygiai taip pat nepakeisime ir ateities, nes net ir kiekviena musu pastanga ka nors pakeisti, net ir mintis apie tai is anksto jau yra ipinti i sita grandine, nes kiekvienai priezasciai imanomas tik vienas pasekmes variantas(pradejus priezastis nagrineti nuo daleliu judejimo, butinai prieitume prie sitos isvados). Todel manau, jog "ievas visagalis", "lemtis"-ne tusti zodziai. Be to, Darvino evoliucijos teorija visiskai nepaneigia Dievo buvimo. Gyvoji gamta vystesi pagal Darvino desnius po to, kai Dievas dave pradzia judejimui.
autorius: Benas @ 25 Mar 2006 10:34 pm
Dievas-tai geris.Dievas is chaoso sukure pasauli.Pasaulis yra harmonija-chaoso priesingybe. Geriu vadiname tai,kas mums padeda tolti nuo chaoso(buti harmonijoje).Tai, ka vadiname blogiu, mus grazina i chaosa. Ar negaletume to, ka vadiname Dievo bausme(blogiu) vadinti gerio trukumu?
autorius: Benas @ 25 Mar 2006 09:39 pm
Kas abejoja del Dievo buvimo, tegul atkreipia demesi i tai, jog didieji zmonijos protai(ne tik teologai)laike Dieva (filosofijoje kartais jis vadinamas Absoliutu) savaime suprantamu dalyku, rase apie ji filosofinius darbus ir retai atsirasdavo poreikis irodineti jo buvima.Problema ta, jog tapome labiau civilizuoti ir musu nebetenkina Dievo, sedincio ant debesies ir pirstu grumojancio, ivaizdis. Bet dar netapome tokiais gudriais, kad suprastume kas jis. Reikalingas intelektas ir siek tiek filosofiniu pradmenu, kad galetume mastyti apie ta pasauli, kuris slypi uz musu juslinio pasaulio.Tiems, kas tam neranda laiko ar noro, buvo kuriami mitai, nes tera vienintelis teisingas zmogaus kelias-Dievo link, ir nesvarbu kokiu budu-per pazinima ar tikejima. Kai zmogui primenama, kad yra kazkas aukstesnio, esmingesnio uz jo menka egzistavima, jo bedos atrodo nebe tokios dideles. Buvau ateistu, kol nesupratau, jog cia viskas ne taip paprasta, kaip atrodo is pirmo zvilgsnio.
autorius: tavicius @ 22 Mar 2006 11:31 pm
Kaip? Zmogus yra Dievo kliada, ar DIevas yra Zmogaus klaida? Viena is esminiu visos Nyces filosofijos minciu. BEt klausimas ar DIevas yra manau vistiek visiems laikams lieka retorinis, taciau yra dar vienas klausimas i kuri atsaktmas gal ir yra : ar religija yra reikalinga, kokia jos praktine reiksme? Ir beto ar religija nera viena is zmogaus egzistencijai pateisinti reikalingu krypciu? Ir pagaliau ar visuomine jau pribrendo gyventi be "zinojimo" kas jos laukia isejus?
autorius: Benas @ 10 Mar 2006 10:46 pm
Dievas nutare nubausti Ieva su Adomu ir...dave jiems prota.
autorius: Benas @ 10 Mar 2006 09:34 pm
Religija-viena, tik tikejimai skirtingi(Kantas)Esme visu tikejimu viena.Jeigu butume krikscionimis, tai ir su rytais nesipyktume.
autorius: Benas @ 10 Mar 2006 09:20 pm
Be religijos visuomene nelaiminga, tampame savizudziu tauta.Tiketi-tai ne baznycia lankyti, o gyventi vadovaujantis tikejimu.Taciau laimingiausias tas, kam filosofija gali atstoti religija.
autorius: nightex @ 02 Mar 2006 08:07 pm
manau be proto zmogus negaletu filosofuoti nekalbant apie galimybe tiketi.
autorius: kovine vovere @ 18 Feb 2006 05:47 pm
ne dievas sukure zmogu, o zmogus susikure dieva
autorius: kazkas @ 11 Feb 2006 02:56 pm
svarbu ne religija bet tikejimas

<< ankstesnės 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 kitos >>

slapyvardis:
emailas: (neprivalomas)

| nebeprisiminti

Apie ką mes čia?

  • Aforizmas - trumpas, įtaigios formos posakis, apibendrinantis reikšmingą, dažnai originalią, netikėtą mintį, pvz.: „Yra priekaištų, kurie giria, ir pagyrimų, kurie šmeižia". – F. de Larošfuko.
  • Sentencija - trumpas, glaustas, tikslus pamokomasis posakis; aforizmas.
  • Citata - rašytinio veikalo arba kalbos ištrauka kito teksto samprotavimui pagrįsti ar patvirtinti.

Mintys apie Paskolas
Tikslus laikas Lietuvoje