Mintys - Posakiai - Aforizmai

Aforizmai - Mintys - Posakiai - Anekdotai - Gražūs žodžiai

Mintys apie religiją

Mintys apie Dievą ir dievą. Mintys apie religiją. Dievo ir žmogaus paralelė. Mintys apie tai ar dievas iš tikrųjų yra, kokia dievo forma. Kaip Jūs suprantate savo religiją?
autoriai:200
autorius: lll @ 21 Dec 2007 09:04 pm
Dievas pasiunte savo Vienatini sunu Jezu Kristu i Zeme tam kad
zmones eitu tiesos ir doros keliais kad zmones tiketu Dievu
Jezus Kristus vienintelis kelias tarp abieju bedugnes krantu - tarp zmonijos ir Dievo
autorius: hmm @ 18 Dec 2007 09:33 pm
, asmeniskai man priimtinos visos religjos, domejausi budizmu, krikscionybe, induizmu, judaizmu ir net satanizmu butent tam kad geriau suprasciau gerio ir blogio samprata, proto veikima, musu zmonijos vystymasi ir man tai padejo, supratau tai kad zmogus yra idiotas, kad ir kokiu graziu zodziu jis prirasytu, kad ir kiek jis nobelio premiju pelnytu, jis niekada neprilygs tarakonui, kuri kiekvena diena traisko, ne tik savo kuno netobulumu, bet ir mastymu, vien pasakymas "Gyvunai neturi jausmu" mane papiktina, nes kas mes patys esam? Bezdzione ir daugiau niekas, mes bandome is sito issivaduoti, bandome visaip nuo to atsiriboti, bet negalime, mes jau tokie, tai kodel tiesiog to nepripazinus? As tai pripazinau ir esu daug laimingesnis negu kada seniau buvau, kai pradedi suprast gamta, ja mylet, atsiveria visos jos paslaptys, kuriu net nubuvo galima pavadint paslaptim, juk jos niekada nebuvo pasleptos! Jos mums pries akis tik zmogui reikia atsimerkti.
autorius: hmm @ 18 Dec 2007 09:33 pm
Malonu, kad mane supranti kasper, bet isisvaizduok, kas butu jeigu viska aiskintum tik tuo, kad "ievas panorejo ir atsirado", butu net neidomu gyventi...o dabar kiekviena diena suzinai vis ka naujo, zmogus, toks kaip as, mato pasauli visai kitokiomis spalvomis, tokiomis kokiu toks zmogus kaip tu nesuprastu, bet as nesuprasciau to kaip tu pasauli matai, kad ir kaip stengciausi. Na, o del to sovietu atstovo, prasyciau manes su jais nelyginti, esu laisvo mastymo zmogus, atviru protu ir nors sakau, kad manau, kad dievo nera, niekada neneigiau jo pasakytu zodziu, tik kiekvienas supranta juos savaip, o manau dabar i juos isigilina vos keli zmones
autorius: kasper @ 18 Dec 2007 06:39 pm
Skatant tavo zodzius mane ir juokas ima, ir kartu piktis, ir liudesys... Jei esi protingas suprasi kodel.
autorius: kasper @ 18 Dec 2007 06:36 pm
"hmm" kalbi kaip sovietu atstovas. "Matei girdejai?" tavo poziuris labai pavirsutiniskas. Beabejo, krikcionybe paremta tolerancoija. Ir netgi jeigu tu netikintysis busi doras zmogus ir ne del savo kaltes nesugebejai Dievo pazinti vistiek tapsi sventas. Sveikinu su tuo Tave
autorius: hmm @ 14 Dec 2007 05:34 pm
kas tu toks kad galetum teigti kad dievas vis delto yra? Matei? Kalbejai? abejoju....todel nezemink kitu vien del to kad jie netiki, nepamirsk krikscionybe paremta tolerancija. O del buvimo nieku po mirties, manes tas net nedomina, as dabar esu laimingas, dziaugiuosi kiekviena diena, nes matau gamta aplink save ir ji man teikia dziaugsmo, o ne kazkokios nesmaones kurias jau 2 tukstancius metu paisto zmonems, o sie savo ruostu nes nesupranta ka jiems sakoma, svarbu sakoma - stai kas yra religija, o mylejimas pasaulio be tikejimo kad yra gyvenimas po mirties teikia daug didesni dziaugsma, nes supranti, kad esi tik maza kruopele palyginti su pasauliu.
autorius: kasper @ 11 Dec 2007 08:58 pm
Teisingai Vytis pasake "Tiems kurie netiki Dievu tiesiog truksta ziniu". Panagrinekit istorija netikintys, argi zmones aukotu givybes uz kazkokio Jezaus blevizgas? ar tu aukotum savo gyvybe uz kaimino pasisakyma kad jis dievas? o jie aukojo!!!!
autorius: kasper @ 11 Dec 2007 08:44 pm
cia pirmoku forumas? bajsu...
autorius: kasper @ 11 Dec 2007 08:43 pm
jus cia galit gyncitys tarpusavy apie Dievo egzistencija. Kreipiuosi i kikviena: kas tu toks esi kad dristum teigti jog Dievo nera? man net siurpas nukrete paskaicius kaikuriu blevyzgas... Bet jus nekalti, kalta jusu aplinka ir vyresni, kad neleido jums suipazinti su juo... Pagalvok koks tu busi niekas po mirties be Dievo. Po mirties pinigeliai ir karstos pupytes nepralinksmis tave! Zmogau, pasiklausik protingesniu nei Tu, jie sako apie Dieva. Net mokslininkai sutinka su Dievio egzistencija. Atsiprasau jei izeidziau.
autorius: Sama @ 05 Dec 2007 05:50 pm
perskaiciau visus jusu komentarus.nuomones tikrai ivairios ir negaleciau pasakyti ar teisingos.bet man priimtinesne yra teorija ,kad dievas visdelto,yra ne kristus,ne buda ir ne bet koks kitas asmuo.mano nuomone,religija nera blogas dalykas,ji moko pragrindiniu gyvenimo vertybiu,kitaip sakant padeda suprasti pasauli.taciau zmogaus naivumas visa tai iskreipia.daznai girdziu tokias mintis kad "va,kristus mus stebi ir baudzia uz blogus darbus.." ir tt.man ,asmeniskai,tai labai juokinga.dievas nera asmuo jis yra visas pasaulis.taciau as to dievu nevadinciau,tai paprasciausiai yra pasaulis,susikures naturaliai. pasaulis nera toks jau paslaptingas,zmogus kuo toliau tuo daugiau dalyku issiaiskina tik savo protu ir ziniomis.kartais mes issisaipom is savo proteviu ,kad jie neva stabmeldziai ir tamsuoliai.bet jie juk ir dave pradzia tikejimui,tam kuo mes dabar ir naudojames.manau kad religija skirta silpnesniems zmonems,kurie negali visko pakelti patys,kurie galbut neturi drasos daryti sprendimu patys,kuriems zutbut reikia kazkam ispazinti savo nuodemes ir issilieti.jokiu budu nesakau kad issilieti blogai.visi tie klupojimai neva kazkokiam dievui,visos tos dievobaimingos minos kazkaip prastai nuteikia.man tai atrodo lyg koks vaidmainiavimas.taip ir isivaizduoju kaip dievas sedi ir juokiasi is klupanciu.gali buti kad zmones visai netaip supranta religijos prasme.as ja suprantu savaip taciau nepersu savo nuomones kitiems.kiekvienas turi pasirinkti tai kas jam priimtina.

<< ankstesnės 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 kitos >>

slapyvardis:
emailas: (neprivalomas)

| nebeprisiminti

Apie ką mes čia?

  • Aforizmas - trumpas, įtaigios formos posakis, apibendrinantis reikšmingą, dažnai originalią, netikėtą mintį, pvz.: „Yra priekaištų, kurie giria, ir pagyrimų, kurie šmeižia". – F. de Larošfuko.
  • Sentencija - trumpas, glaustas, tikslus pamokomasis posakis; aforizmas.
  • Citata - rašytinio veikalo arba kalbos ištrauka kito teksto samprotavimui pagrįsti ar patvirtinti.

Mintys apie Paskolas
Tikslus laikas Lietuvoje